skip to main content

Content language

Contact us: CRM@email.irandoc.ac.ir
ویژگیهای غیرعادی آب > افزایش حجم هنگام انجماد
PREFERRED TERM
افزایش حجم هنگام انجماد
TYPE
  • http://www.irandoc.ac.ir/onto/irandoc-meta/Concept

SCOPE NOTE
  • هنگام یخ زدن،مولکول‌های آب به صورتی در كنار هم قرار می‌گیرند كه بین آنها فضاهای خالی پیدا می‌شود و این باعث زیاد شدن حجم (‌انبساط به جای انقباض)، و در نتیجه كمتر شدن چگالی یخ از آب می‌شود. پس یخ از آب سبكتر می‌شود و بر روی آن می‌ایستد. وقتی آب دریاچه‌ای یخ می‌زند، چون چگالی یخ از آب كم‌تر است، به صورت لایه‌ی نازكی روی دریاچه را می‌پوشاند. این لایه‌ی یخ به عنوان یك عایق، از یخ زدن لایه‌های زیرین جلوگیری می‌كند و آبزیان می‌توانند در مناطق گرم‌تر زیرین به زندگی خود ادامه دهند.

IN OTHER LANGUAGES
volume increase during freezing

English

URI
http://www.irandoc.acir/onto/irandoc/CHMTR000422
Download this concept: