PREFERRED TERM
افزایش حجم هنگام انجماد
TYPE
-
http://www.irandoc.ac.ir/onto/irandoc-meta/Concept
BROADER CONCEPT
RELATED CONCEPTS
SCOPE NOTE
-
هنگام یخ زدن،مولکولهای آب به صورتی در كنار هم قرار میگیرند كه بین آنها فضاهای خالی پیدا میشود و این باعث زیاد شدن حجم (انبساط به جای انقباض)، و در نتیجه كمتر شدن چگالی یخ از آب میشود. پس یخ از آب سبكتر میشود و بر روی آن میایستد. وقتی آب دریاچهای یخ میزند، چون چگالی یخ از آب كمتر است، به صورت لایهی نازكی روی دریاچه را میپوشاند. این لایهی یخ به عنوان یك عایق، از یخ زدن لایههای زیرین جلوگیری میكند و آبزیان میتوانند در مناطق گرمتر زیرین به زندگی خود ادامه دهند.
IN OTHER LANGUAGES
volume increase during freezing
English
URI
http://www.irandoc.acir/onto/irandoc/CHMTR000422