skip to main content

زبان محتوا

پشتیبانی: CRM@email.irandoc.ac.ir
تصفیه آب > تصفیه‌ آب شهری
اصطلاح مرجح
تصفیه‌ آب شهری
نوع
  • http://www.irandoc.ac.ir/onto/irandoc-meta/Concept

مفهوم اعم
یادداشت دامنه
  • آب شهری طی مراحل ششگانه زیر تصفیه می‌شود: 1- صاف كردن: با استفاده از توری، مواد خارجی و درشت، مانند: چوب، سنگ و . . . ، جدا می‌شود. 2- كلرزنی مقدماتی: به منظور از بین بردن میكروب‌های بیماری‌زا انجام می‌شود (كلر یك گندزدای قوی است) 3- لخته‌سازی و ته‌نشین كردن: آب طبیعی دارای گل ولای و ذراتی است كه بار الكتریكی هم‌نام دارند و پیوسته یكدیگر را جذب می‌كنند. این مواد تشكیل مخلوطی به نام كلویید می‌دهند. با اضافه كردن كاتیون‌های +3 Al یا +3 Fe ، بار الكتریكی ذرات كلوییدی را خنثی و آن‌ها را ته‌نشین می‌كنند. 4- ته‌ نشین شدن در حوضچه‌های آرامش: در این حوضچه‌ها، هم فرصت بیشتری برای مرحله‌ی قبل فراهم می‌شود و هم تابش نور خورشید به از بین بردن باكتری‌ها كمك می‌كند. 5- گذراندن از صافی شنی: همانند تصفیه‌ی طبیعی آب، عبور دادن آب از میان شن و ماسه، موادی را كه تا كنون ته نشین نشده جدا می‌كنند و آب صاف و شفافی بر جای می‌ماند. 6- گندزدایی پایانی: با اضافه شدن مقادیر كنترل شده‌ای از كلر، عمل از بین بردن باكتری‌ها كامل می‌شود. مقدار كلر در این مرحله، بین ppm 0/1 تا ppm 1 به دقت تنظیم می‌شود، زیرا اگر كم‌تر از 0/1 باشد، ممكن است باكتری‌ها از بین نروند و اگر بیش‌تر یا نزدیك ppm 1 باشد، بو و طعم آب را ناخوشایند می‌كند. اضافه كردن مقدار كمی یون فلوئورید در حدود 1 ppm ، از پوسیدگی دندان‌ها و پوكی استخوان‌ها جلوگیری می‌كند. با ذخیره كردن آب تصفیه شده در منبع‌های بزرگ و مرتفع، می‌توان آب را به تدریج و با فشار كافی وارد شبكه‌ی لوله كشی شهری كرد. البته این كار باعث رشد جلبك‌ها در منبع می‌شود كه باعث نامطلوب شدن طعم آب می‌شود. برای جلوگیری از این پدیده، مقدار كم و كنترل شده‌ای از بلورهای كات‌كبود را كه یك تركیب شیمیایی مس‌دار است، به منبع می‌افزایند. كات‌كبود از رشد جلبك‌ها جلوگیری می‌كند.

در زبان های دیگر
city water treatment

English

URI
http://www.irandoc.acir/onto/irandoc/CHMTR000132
این مفهوم را بارگیری کن: