اصطلاح مرجح
افزایش حجم هنگام انجماد
نوع
-
http://www.irandoc.ac.ir/onto/irandoc-meta/Concept
مفهوم اعم
مفهومهای وابسته
یادداشت دامنه
-
هنگام یخ زدن،مولکولهای آب به صورتی در كنار هم قرار میگیرند كه بین آنها فضاهای خالی پیدا میشود و این باعث زیاد شدن حجم (انبساط به جای انقباض)، و در نتیجه كمتر شدن چگالی یخ از آب میشود. پس یخ از آب سبكتر میشود و بر روی آن میایستد. وقتی آب دریاچهای یخ میزند، چون چگالی یخ از آب كمتر است، به صورت لایهی نازكی روی دریاچه را میپوشاند. این لایهی یخ به عنوان یك عایق، از یخ زدن لایههای زیرین جلوگیری میكند و آبزیان میتوانند در مناطق گرمتر زیرین به زندگی خود ادامه دهند.
در زبان های دیگر
volume increase during freezing
English
URI
http://www.irandoc.acir/onto/irandoc/CHMTR000422