skip to main content

Content language

Contact us: CRM@email.irandoc.ac.ir
مسمومیت > مسمومیت غذایی
PREFERRED TERM
مسمومیت غذایی
TYPE
  • http://www.irandoc.ac.ir/onto/irandoc-meta/Concept

BROADER CONCEPT
RELATED CONCEPTS
SCOPE NOTE
  • مسمومیت غذایی به دنبال مصرف غذای آلوده به باکتری و یا سم آنها ایجاد می‌شود. رشد باکتری‌ها در مواد غذایی باعث تغییر رنگ و بو و طعم آنها می‌شود، اما سم‌‌ها تغییری در ظاهر غذا ایجاد نمی‌کنند و به آسانی موجب مسمومیت شخص می‌شوند. علائم و نشانه‌های عمومی مسمومیت عبارتند از: گرفتگی و درد شکمی، تهوع و استفراغ، اسهال، نفخ شکم و در صورت وجود بوتولیسم، دوبینی و فلج عضلانی. با توجه به علائم بالا، مسمومیت‌ها در دو مورد آلودگی باکتریایی و آلودگی به سم بوتولینوم تحت درمان قرار می‌گیرند. سم بوتولینوم یک ماده پروتئینی حساس به حرارت است که در دمای صد درجه پس از یک دقیقه و در دمای هشتاد درجه پس از 56 دقیقه تجزیه شده و از بین می‌رود.

IN OTHER LANGUAGES
Food poisoning

English

URI
http://www.irandoc.acir/onto/irandoc/AEM0001856
Download this concept: