اصطلاح مرجح
مسمومیت غذایی
نوع
-
http://www.irandoc.ac.ir/onto/irandoc-meta/Concept
مفهوم اعم
مفهومهای وابسته
یادداشت دامنه
-
مسمومیت غذایی به دنبال مصرف غذای آلوده به باکتری و یا سم آنها ایجاد میشود. رشد باکتریها در مواد غذایی باعث تغییر رنگ و بو و طعم آنها میشود، اما سمها تغییری در ظاهر غذا ایجاد نمیکنند و به آسانی موجب مسمومیت شخص میشوند. علائم و نشانههای عمومی مسمومیت عبارتند از: گرفتگی و درد شکمی، تهوع و استفراغ، اسهال، نفخ شکم و در صورت وجود بوتولیسم، دوبینی و فلج عضلانی. با توجه به علائم بالا، مسمومیتها در دو مورد آلودگی باکتریایی و آلودگی به سم بوتولینوم تحت درمان قرار میگیرند. سم بوتولینوم یک ماده پروتئینی حساس به حرارت است که در دمای صد درجه پس از یک دقیقه و در دمای هشتاد درجه پس از 56 دقیقه تجزیه شده و از بین میرود.
در زبان های دیگر
Food poisoning
English
URI
http://www.irandoc.acir/onto/irandoc/AEM0001856